lauantai 2. maaliskuuta 2013

Suuntana Koh Lanta!

Matkablogi jatkuu........

Ostettiin edellisenä päivänä liput laivaan Koh Lantalle. Suosittelen ostamaan ne hyvissä ajoin päivää ennen, ettei joudu sitten esim vaihtamaan laivaa matkalla. Näin meille kävi siis kun matkattiin Phuketista Ao nangiin, koska mentiin vasta myöhään illalla ostamaan liput ja suoran reitin liput oli jo loppuunmyyty. Tosin sitä ei kertonut meille se myyjä joka meille ne liput myi, että kiitos vaan hänelle.......

Maksettiin lipusta muistaakseni n. 400bath eli kymmenen euron verran. Näissä ei usein hirveesti ole tinkimisvaraa ja kojuja joissa näitä myydää on PALJON, mutta kai aika samat hinnat niissä pyörii. Tuohonkin hintaan sisältyi kyyti hotellilta satamaan ja laivamatka Lantalle.

Aamulla me meinattiin vähän hermostua, kun meidän kyyti oli myöhässä. Laivan oli tarkoitus lähteä satamasta 10.30 ja vielä 10.15 me odoteltiin kyytiä hotellin pihalla. Onneksi se koju mistä matkat ostettiin oli meidän hotellin vieressä ja se nainen joka meille ne matkat myi soittelikin kuskille ja kyseli mikä kestää. Ilmeisesti porukkaa vaan oli menossa niin paljon sinne,että ne joutu viemään meitä useissa eri kerroissa.

Yleensä se kulkuneuvo on joko tilataksi tai sitte tällänen hauska "bussi" johon hypätään kyytiin ja siellä on kaksi isoa penkkiä vastakkain joilla sitten tiivissä tunnelmassa tönötetään. Tällä kertaa meidät haki just sellainen auto ja meille lätkästiin tarrat rinnuksiin missä luki mihin ollaan matkalla. Näin siellä tehdään joka kerta, joten niiden on helppo satamassa ohjata ihmiset oikeisiin laivoihin. Matkanteko siellä on siis oikeesti todella yksinkertaista, koska sun ei tarvitse itse käytännössä tehdä yhtään mitään. Perille kun saavutaan satamaan ne katsoo tarrasta mihin oot matkalla ja ohjaa sut oikeaan laivaan. Simppeliä!

tarra näkyy tuossa :)

"bussi"

Turvallisuusjutut siellä on vähän eri luokkaa kun suomessa monissa tapauksissa. Tää nainenki jostain syystä roikkui koko matkan tossa tikkailla ja me mentiin aika lujaa kun oltiin myöhässä. Vähän hirvitti ettei se putoo, mutta ei sitä tuntunut hirvittävän yhtään. No ei varmaankaan jos joka päivä tossa työkseen roikkuu :D


Oonkin varmaan aikasemminkin maininnut,että laivat siellä tungetaan tupaten täyteen. Jos tuut viimeisten joukossa niin aika harvinaista herkkua on se, että pääsisit siellä mihinkään istumaan. Jos tyyliin siihen paattiin sais tulla 200 ihmistä niin on siellä varmasti ainakin se 500 + kaikkien matkalaukut. Välillä se tuntuu todella ahdistavalta ja mä en siellä sisällä pysty istua ollenkaan kun tulee sellanen ahtaanpaikankammo, varsinkin jos siellä on lämpötila +50 kun ilmastoinnit niissä ei aina niiin toimi.......

Kannella istumisessakin on riskinsä kun se ei tunnu niin kuumalta kun tuulee, mutta siellä mä viihdyn paremmin. Tällä matkalla nukahdin suoraan aurinkoon ja illalla ihokin tosiaan näytti siltä. :D Olin punainen kun tomaatti.
Siinä muutama kuva todistaakseen sen,että ahdasta on! :D Tuolla on sitten kiva jos matkalaukku on alimpana niin odotella että saa sen joskus perillä itselleen asti.

Koh Lantalle matkaamisessa oli se viehätys,etten ollut koskaan ollut siellä aikaisemmin eikä äitikään. Jänskätti millainen paikka se on siis niinku hyvällä tavalla. Muu meidän matkaseurueesta oli mennyt sinne jo edellispäivänä ja ne kyllä kovasti viesteissä sitä kehui.

Laitan tähän loppuun muutaman kuvan siitä, minkälaiset maisemat meitä ootteli lähestyessämme Lantaa.
Seuraavassa postauksessa sitten lantasta enemmän ja mitä mutkia meillä olikaan matkassa perille pääsytämme. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti